Boyah
Erkend instructeur De Roedelmethode®
Home | De Roedelmethode® | Tarieven | Contact | Over mezelf | Mijn dieren | Links


Na het middelbaar wou ik heel graag verder studeren in de richting van de ethologie. Op kot gaan was voor mij echter geen optie, want ik had op dat moment twee jonge Berner Sennenhonden in huis die ik absoluut niet wou achterlaten. Ik koos daarom voor een andere opleiding dichter bij huis, maar de interesse in dierengedrag liet mij nooit los!

Drie jaar geleden zette ik dan uiteindelijk de eerste stappen in de richting van hondengedrag en ik begon in avondschool met een kortlopende opleiding. Nu had ik de smaak pas echt goed te pakken en de volgende jaren bleef ik mezelf bijscholen, tot ik het hele traject van Hondengedragstherapeut had afgelegd. Ook al kon ik nu doen wat ik heel graag wou doen, werken met honden, toch was er altijd iets dat me tegenhield. Ik bleef maar het gevoel krijgen dat er meer moest zijn, dat niet alle problemen met snoepjes opgelost kunnen worden en dat niet alle honden angstig zijn!

In april 2010 nam ik, samen met een goede vriendin, deel aan een Masterclass Hondse en Wolfse dagen in het Wolvencentrum in Bilstain. Daar werd ik meteen gefascineerd door Arjen en Francien en hun wetenschappelijke kijk op hondengedrag. Dat was mijn eerste kennismaking met de Roedelmethode. Deze workshop liet me niet los en ik wilde absoluut meer weten en meer ervaren! Diezelfde week nog nam ik contact op met Arjen en Francien en… korte tijd later ben ik gestart met de - zeer intensieve - Basis Opleiding Roedelmethode®. Al snel keek ik helemaal anders naar honden.

Mijn eigen angstige Berner bleek veel slimmer dan ik voor mogelijk had gehouden en is intussen veel rustiger en stabieler geworden! Nu leerde ik pas hoe ik op een hondse manier kan leidinggeven en hoe je kan werken aan de relatie en de motivatie van de hond.

Honden trainen is nog nooit zo leuk geweest!